Boba Art

BoBa Bódi Barbara

Volunteer

Kifestik a kórházfalat

*Magyar és svájci képzőművészek díszítik a gyerekrészleget

Svájci és magyar művészek rajzfilm- és mesehősöket festenek a budapesti Szent László Kórház csontvelő-átültetési osztályának és a kórház területén működő Démétér Háznak a falaira.

MOSOLYGÓ KÓRHÁZ – A svájci, mesefigurákat festő szakértők 35 napot töltenek el Magyarországon februárban és márciusban. Várják olyan magyar alkotók jelentkezését, akik szívesen részt vennének a feladatban, és szebbé, vidámabbá varázsolnák a kórházi falakat. A munkálatokat a svájci Anouk Alapítvány szakértői felügyelik. Cserébe a Mosolygó Kórház Alapítvány saját művészeiből álló csoportot küld Svájcba, hogy meglátogassák az ottani kórházak gyerekosztályait.
Csáky-Bornemisza Éva, a Mosolygó Kórház egyik alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a súlyos beteg, kórházi kezelésre szoruló gyerekek gyógyulását a jó orvosok mellett lelkileg a szép környezet is segítheti.
– Ezen az osztályon a gyerekek heteket, hónapokat töltenek el anélkül, hogy hazamehetnének. Éppen ezért minden apróság enyhülést hoz a betegségben – hangsúlyozta Kriván Gergely osztályvezető főorvos.
A Mosolygó Kórház Alapítványt Csáky-Bornemisza Éva és Albert Royaards alapította 2004-ben, azóta folyamatosan küldenek önkénteseket és művészeket Magyarország 23 kórházába.

Volunteer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva